FAQ

De koffie bij jou in huis krijgen?
Wij verzenden onze bonen met DHL en Homer. Vanaf € 55,- is de verzending altijd gratis door heel Nederland
 
Wanneer ­kan ik mijn koffie verwachten?
Verzenddagen zijn: maandag, woensdag en vrijdag voor 15:00 besteld. Je hebt je bonen dus altijd binnen 5 dagen in huis, behalve op de zondag.

Heel soms zijn de bonen niet leverbaar. Dat kan zijn als je onze ‘Slowly’ of ‘Farmer’ besteld. Deze zijn seizoensgebonden én vaak in ‘micro-lots’ waardoor de bonen gewoon niet meer leverbaar zijn. We hebben dan altijd wel een nieuwe en passende smaak voor je in huis.

 
Wat en wanneer betaal ik?

Voor Nederland tot € 55,- betaal je € 4,95,- voor een pakket, en 3,95 voor een brievenbuspakket.

Vanaf 55,- komt het gratis naar je toe, dus b.v. 2 kilo bonen en een lekker proefzakje bestellen is erg aantrekkelijk.

 
Iemand in Europa verassen met onze heerlijke koffie:

Wij verzenden ook binnen heel Europa. Zelf sturen we vaak bonen naar Duitsland en Griekenland waar we familie en vrienden hebben zitten. Via een mailtje kan je al je wensen en een adres aangeven.

Tot €100,- betaal je 10,- naar België en Duitsland bijvoorbeeld.

Vanaf €100,- delen we de  kosten. Dit is al vanaf 4 kilo van één van onze smaken.


EN DAN NU OVER KOFFIE
Vragen over onze koffie soorten, hier lees je de meeste vragen en antwoorden:
 
Wat is nou Specialty of Premium coffee?

Bonen die verbouwd zijn in een specifieke klimaat, micro-klimaten genoemd. Net als bij b.v. wijn geeft het terroir van deze plek de koffie zijn unieke smaak. Het zijn de bonen die met een cupping (=test) een score tussen de 80 en 100 punten krijgen. Daarnaast heeft de brander een belangrijke rol in het branden van de bonen. Als dit op de juiste wijze gebeurd dan spreek je over Specialty of ook wel Premium coffee.

 
Wat is dan Single Origin coffee?

Single Origin koffie zijn koffiebonen afkomstig uit één land, (dus geen mix of blend uit diverse landen). Ze zijn uit een bepaalde regio, van plantage of zelfs van een gedeelte van de desbetreffende plantage (dit wordt een microlot genoemd). Onze Single Origin koffie komt altijd van een boerderij/plantage waar men op een fairtrade wijze werkt en op verantwoorde wijze zorgt voor het team.

Single Origin koffiebonen zijn op zich uniek in zijn soort omdat deze van plantages komen die zich specialiseren in een hoogstaande kwaliteit.

 
Hoe vers zijn onze bonen?

Wij hebben altijd een voorraad in huis maar die houden we minimaal. Onze brander brand altijd gelijk op bestelling en zo kunnen we super verse bonen garanderen. De bonen hebben wel een rustperiode van een dag of 10 nodig. Doe een grotere bestelling dus niet te laat.

 
Hoe bewaar ik mijn koffie het beste?

Koffie blijft het best als je deze bewaard op een donkere en droge plaats. Door licht,   temperatuurs wisselingen en vocht gaan de bonen snel achteruit. De zak waarin onze koffiebonen geleverd worden is geschikt om ze in te bewaren. De zak is daarom ook hersluitbaar, wel zo handig. Zet je bonen nooit direct naast de espressomachine neer i.v.m. de warmte en het vocht van de stoompijp en zet ze ook nooit in een glazen pot op de vensterbank of zo. Bonen horen donker te staan.

 
Hoelang is onze koffie houdbaar?

De branddatum op de zakken geeft aan op welke datum de koffie is gebrand. Het lekkerste is om de koffie te drinken binnen 6-8 weken. Na deze periode zal de smaak van de koffie qua geur en smaak er langzaam op achteruit gaan. Wij adviseren je om de hoeveelheid koffie te bestellen die je binnen deze periode drinkt. Houdt rekening met de rusttijd van de boon. (10 dagen)

 
Gemalen koffie

Gemalen gaat de koffie veel sneller achteruit en verliest snel zijn smaak. Koop een klein molentje is ons advies als je onze heerlijke bonen koopt of beter nog vraag er één voor je verjaardag. Dan kan je altijd van onze verse ongemalen bonen genieten.

Uiteraard malen we wel de bonen voor je, bestel dan liever kleinere hoeveelheden.

In onze zakken blijven de bonen en de gemalen koffie het beste als je ze in keukenkast opbergt die niet naast het fornuis staat.